Rasa nak luruh jantung bila kesilapan teknikal Google ni tersebar. Ringgit RM6.24 untuk USD1, jatuh 30% dalam satu malam! Kalaulah ianya benar-benar berlaku, ia malapetaka besar buat seluruh rakyat Malaysia. Kekayaan kita hilang ...

Baca selanjutnya >

Ada duit saving RM150,000, dan ada hutang RM80,000. Lebih baik tutup hutang atau laburkan?Kalau tutup hutang, confirm hutang tu habis. Sebaliknya kalau labur, rugi dalam tangan tapi untung belum tentu.Secara teorinya, laburkan ...

Baca selanjutnya >

Hanya dalam beberapa minit, jualan Khairulaming mencecah RM1 juta!Duit banyak, dan pandai cari duit. Tapi kenapa jutawan macam Khairulaming tak beli rumah untuk duduk sendiri? Banyak orang tak boleh brain dan tak boleh ...

Baca selanjutnya >

"Ketahuilah! Sesungguhnya wali-wali Allah, tidak ada kebimbangan (dari sesuatu yang tidak baik) terhadap mereka, dan mereka pula tidak akan bersedih. (Wali-wali Allah itu ialah) orang-orang yang beriman serta mereka pula sentiasa bertaqwa. ...

Baca selanjutnya >

Dulu saya fikir, kalau kita buat baik, sampaikan kebaikan, mana ada orang nak benci kita. Kalau pun tak support, tapi taklah sampai membenci... Tapi realitinya berbeza. Nabi s.a.w. pun ada haters. Inikan pula ...

Baca selanjutnya >

Dapur tak berasap, orang kata tak ada duit. Itu dulu... Tapi dunia dah berubah. Dapur tak berasap, tak semestinya sebab tak ada duit. Boleh jadi sebab duit dia terlalu banyak, ataupun masa dia ...

Baca selanjutnya >